REFORMA
EN EL MERCAT
VALÈNCIA

ACOLORITS
TAULELLS BLAUS

En 2021, Ricard i Montse, ens encarreguen este atraient projecte de reforma. El repte era convertir un habitatge fosc amb espais mal il·luminats i molts metres de corredors en una llar càlida, confortable i banyat per la llum natural.

1—6

FORA
CORREDORS

La reforma d’este gran apartament en el centre de València amb vista al Mercat Central es planteja com un exercici per a potenciar els espais preexistents. Partim d’un estat on s’accedix a l’habitatge des d’un dels extrems, això genera una gran superfície i longitud de corredors.

Per això mateix, el projecte planteja trencar amb això i minimitzar al màxim els espais d’estricta circulació. Per a això els trenquem, els fracturem i ampliem la seua dimensió i els dotem de nous usos, obrint-los a altres espais per a aconseguir il·luminar-los.

L’esforç de disseny se centra en obtindre un habitatge molt lluminós partint d’una molt fosca. Les zones humides, els banys, les cuines, les zones d’estar i les habitacions romanen pràcticament en la seua mateixa posició, però la manera de relacionar-se amb els espais de circulació és totalment diferent.

Quant a la cuina, esta s’obri de manera vetlada a través d’una potent barra a l’espai d’estar, la qual cosa permet il·luminar-la i relacionar-la adequadament amb les zones d’estar. Els corredors s’eixamplen per a albergar nous usos: prestatgeries amb llibres i mobiliari. Els espais menys privats com l’estudi s’obrin al corredor per a dotar-los de llum i noves vistes creuades. Estes estratègies permeten que la llum entre per tots els costats i dot de claredat el que abans eren zones fosques de l’habitatge

MATERIALS
NATURALS

La paleta de materials emprats són naturals i tradicionals: amb fusta de roure en els sòls i en la barra de cuina. També usem marbre per a les bancades de cuina i el sòl dels banys. Una característica que dona autenticitat i naturalitat a este habitatge són els acolorits taulells blaus i blancs; de dissenys de Gio Ponti i la gelosia circular de ceràmiques o les plaquetes de mitja canya de la barra, de ceràmiques Ferres.

L’interés dels clients i el nostre pel disseny plena l’habitatge d’art, color i mobles dissenyats ex profeso. La cuidada selecció del mobiliari, gran part del qual ja pertanyia als clients, conviu perfectament amb els espais projectats.

Arquitectes
Andreu Benedito
Carles Palmí
Francisco Olivas
Col·laboradors
Marta Asensi
Carles Sendra
Simón Cebrián
Guillerme Díaz
Ubicació
València
Tipologia de Projecte
Residencial
Any
2021
Superfície construïda
160 m2
Fotografies
Fran Álvarez
Simón Cebrián
Servicis
Projecte
Direcció d'obra
Construcció
Interiorisme

Reforma en el Mercat — València

Compromesos amb els espais que habitem

EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

Treballem junts
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?