REFORMA
AL CARRER
CENTELLES
RUSSAFA
VALÈNCIA

UN LOFT URBÀ

Matt és una persona especial, per la seua manera d’entendre i viure la vida. Així que esta reforma d’un xicotet apartament d’habitatge en Russafa no podria ser més que el resultat d’arreplegar les inquietuds del client i la nostra manera desenfada d’entendre l’arquitectura. El nostre treball es va centrar en entendre, dissenyar i construir un projecte de reforma que fora el fidel reflex de les necessitats funcionals i estètiques del nostre client.

La proposta d’organització funcional és molt radical, i encara resulta més radical i coherent a l’hora de materialitzar-se. Malgrat les xicotetes dimensions del pis, plantegem la reforma amb una zona central dominada per una potent illa de cuina que anava a funcionar com el cor de la casa. Unida a esta s’obri l’espai d’estar cap a llum de la façana principal. Cap a l’interior un bany comú que es materialitza com una caixa lleugera d’acer, vidre i fusta, com a únic element compartimentat de la reforma, que funciona com a pas cap al dormitori principal i element articulador dels diferents usos de l’habitatge.

MÉS QUE UNA CUINA

La cuina de l’habitatge dominat per una potent illa de més de 4 metres de longitud funciona com a element principal de relació i com a cor de la proposta. No costa imaginar-se al client usant este espai per a treballar o per a reunir-se amb els seus amics en eternes sobretaules. S’ha dissenyat una llarga prestatgeria que recorre tot l’habitatge, de metall lacat negre i fusta, amb elements tancats i prestatges oberts, que li conferix a este espai un caràcter únic.  Sobre l’illa una gran estructura suspesa funciona com a campana de cuina, il·luminació lineal i espai per a magatzematge i decoració.

UN DIÀLEG ENTRE EL TRADICIONAL I L’INDUSTRIAL

La proposta de materialitat d’esta reforma se centra en rescatar aquells elements de major interés de l’habitatge. Els sostres de biguetes de fusta i revoltó ceràmic, les bigues metàl·liques de l’estructura original de l’habitatge, així com les rajoles caravista de les parets. Tots estos elements es descobrixen, es restauren i es treballen per a recuperar-los i deixar-los a la vista. Una interessantíssima paleta de materials originals de l’immoble que havien romàs tapats i ocults.

La proposta es completa amb nous i originals materials en un dialeg entre tradició i modernitat. Per al paviment, una xicoteta peça ceràmica grisa de xicotet format que dona la idea d’estar en una plaça, un carrer, un espai públic. Apareixen detalls d’acer lacat negre, per a les prestatgeries, l’estructura de la campana de cuina, els detalls de l’illa, les portes corredisses del bany i per a les bigues originals de l’habitatge. Càlids tocs de fusta de roure per als mobles, prestatgeries, el llavamans del bany i la capçalera del llit. Portes corredisses de vidre traslluït. El caràcter de la instal·lació d’aire condicionat en xapa d’acer inoxidable. Els cuidats elements d’il·luminació, a través de carrils de focus també en acabat negre. En una aposta per un estètica industrial i atrevida.

Arquitecte
Andreu Benedito
Francisco Olivas
Carles Palmi
Col·laboradors
Marta Asensi
Guillerme Dias
Fotògraf
Milena Villalba
Ubicació
Valencia
Tipologia de Projecte
Residencial
Any
2019
Servicis
Projecte
Direcció d'obra
Construcció
Interiorisme

Reforma al carrer Centelles — Russafa — València

Compromesos amb els espais que habitem

EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

Treballem junts
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?