HABITATGE
UNIFAMILIAR
EN LA VALLESA
LA CANYADA

UN HABITATGE AMB VISTA A LA PINEDA

Javi i Cris ens encarreguen este interessant projecte d’habitatge unifamiliar, ja que  sens dubte dissenyar i construir un habitatge unifamiliar és un dels projecte més emocionant i transcendent en el qual es pot embarcar una parella. Un projecte ple d’il·lusió que en uns mesos arribarà a la seua conclusió i del qual nosaltres com a estudi i ells com a clients estem plenament satisfets.

Disposaven d’una bona parcel·la i les idees molt clares, respecte a les funcions de l’habitatge, la seua materialitat. Poder dissenyar des de zero este projecte ha permés obtindre com a resultat un habitatge que s’adapta perfectament a les seues demandes i inquietuds. Al seu pressupost, fugint dels superflu i centrant-se en el verdaderament important. Sense renunciar al disseny i a la bellesa dels materials i acabats ben triats.

CAP A UNA CONSTRUCCIÓ PREFABRICADA

L’habitatge es construïx amb prefabricats de formigó. Que són al seu torn l’estructura i el tancament de l’habitatge. Una solució que ens ha permés una execució molt més ràpida; l’habitatge i l’espai exterior estaran acabades en menys d’un any. Amb un nivell d’acabat molt millor, que requerirà menys manteniment en els revestiments. Amb un millor comportament estructural. En este cas a més té una component estètica ja que el formigó es deixarà com a acabat exterior.

EL CONCEPTE D’HABITATGE

L’habitatge es planteja en una única planta, la qual cosa permet relacionar-se molt intensament amb l’exterior. Es planteja com una sèrie de volums que llisquen entre si, obrint-se a diferents orientacions, generant una gran riquesa de vistes creuades entre l’interior i exterior.

Es busca el generar xicotets espais íntims i no espais únics diàfans i a vegades sense encant. A través d’una concatenació d’espais i un programa d’ús molt senzill i optimitzat. Que en tot just 150 metres quadrats aconseguix solucionar cinc peces d’habitacions; que no dormitoris, ja que els clients han connotat cadascuna amb els seus nom i cognoms i les seues peculiaritats.

El dormitori principal amb bany i vestidor privat. L’habitació del seu fill, pròxima a ells. L’estudi de Cris, en relació amb la piscina i amb accés a la terrassa. L’estudi de gravació de Javi, desconnectada de la resta i més privada. L’habitació de convidats, concebuda com una prolongació espacial de la zona d’estar.

L’espai exterior seguix el mateix concepte. Les zones d’ús exteriors van abraçant els volums de l’habitatge generant xicotets espais delimitats i diferenciats. La piscina, la zona de menjar i de barbacoa, un xicotet espai d’estar entre volums o la terrassa de Cris.

Arquitectes
Andreu Benedito
Francisco Olivas
Carles Palmí
Col·laboradors
Marta Asensi
Carles Sendra
Simón Cebrián
Ubicació
Valencia
Tipologia de projecte
Residencial
Any
2023
Superfície construïda
150 m2
Servicis
Projecte
Direcció d'obra
Construcció
Interiorisme

Habitatge en la Vallesa — La Canyada

Volem millorar la vida de les persones

EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

Treballem junts
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?