REFORMA AL CARRER SUECA RUSSAFA VALÈNCIA

REFORMES AMB MEMÒRIA

L’objectiu d’esta reforma sempre va ser recuperar la presència i el sabor dels materials i solucions constructives dels habitatges de l’eixample valencià. El principal repte del projecte, abans d’abordar el disseny de l’espai, era conservar els elements arquitectònics originals, restaurar-los i traure’ls a la llum. La rajola caravista, les finestres de fusta natural amb les seues cuarterones i finestrons, les biguetes de fusta originals i els revoltons -en este cas arrebossats i pintats en blanc-. S’introduïxen nous elements de materialitat com la fusta natural i el verd en el mobiliari de la cuina.

PUNT DE PARTIDA

L’estratègia de distribució va ser la d’obrir i fer més diàfana un habitatge que en el seu estat original estava excessivament compartimentada. Es decidix bolcar la zona de dia cap a la façana principal, aprofitant tot el xamfrà, que gaudix d’una llum natural meravellosa i, cap a l’interior, disposar les habitacions i els banys. La zona de dia es concep com un espai únic, obert a la façana principal mitjançant altíssims finestrals de fusta, substituint als originals, però amb idèntiques característiques i estètica. La distribució final permet reduir els espais en corredors i circulacions al mínim.

CUINES MODERNES

Per a poder disposar la zona de dia en un espai únic i diàfan va ser indispensable treballar la cuina amb manyaga. Obrir-la completament en estar resulta molt interessant, sobretot, si es dissenya i es pensa perquè la seua integració siga perfecta. Ocultant, emplafonant i eliminant de les visuals tots aquells elements que puguen pertorbar l’estètica final de l’espai, la qual cosa ens permet mostrar-la obertament cap al saló i la zona d’estar. S’opta per una fusta en acabat verd llorer que li dona un toc de frescor, sofisticació i elegància. En perfecta combinació amb els detalls de fusta i la bancada de marbre.

Arquitecte
Carles Palmi
Andreu Benedito
Francisco Olivas
Col·laboradors
Marta Asensi
Simón Cebrián
Carles Sendra
Patricia Pérez
Fotògraf
Fran Álvarez
Ubicació
València
Tipologia de Projecte
Residencial
Any
2023
Servicis
Projecte
Direcció d'obra
Construcció
Interiorisme

Reforma al Carrer Sueca — Russafa — València

Compromesos amb els espais que habitem

EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

Treballem junts
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?