REFORMA
AL CARRER
PEDRO III
VALÈNCIA

Des de 1500€/m2

EL COLOR
DE L’ARQUITECTURA

Erin i Thomas acaben d’establir la seua residència a València, estan fascinats per l’estètica, l’ambient i la llum de la nova ciutat que acaben de descobrir i en 2021 ens encarreguen este interessant projecte.

Per a nosaltres resulta un repte reformar un apartament d’habitatge en un edifici de 1930 amb quasi 100 anys d’història. Les successives reformes patides i l’estat d’abandó de l’immoble han cobert tots els seus elements d’interés. Així que ens plantegem una reforma integral de l’habitatge que posara en valor tots estos elements: la rajola caravista, les bigues de fusta i les revoltes ceràmiques dels sostres, però redistribuint totalment l’habitatge perquè s’adaptara perfectament a les necessitats dels clients i a la nova manera d’entendre la manera d’habitar de hui dia.

En este procés vam anar despullant, destapant, restaurant i integrant els elements originals més característics, que vam posar a dialogar amb materials molt més moderns i atrevits.

1—5

La paleta de materials originals: la fusta, la rajola caravista… ens aporten calidesa; que es decidix complementar amb potents notes de color. Amb elements atrevits com la fusta lacada blava cobalt de la cuina o els acolorits taulells dels banys. El sòl es planteja com un llenç neutre de color gris, quasi com un fons per a l’aparició d’un mobiliari acuradament triat, en el qual es torna a apostar per la calidesa de materials nobles, tradicionals i naturals. Com a últim passatge d’esta història de recuperació i conservació s’han restaurat diversos llums d’aranya del propi habitatge.

VISQUEN
LES MOTLURES

Les motlures d’escaiola, tan presents en els habitatges de l’eixample valencià, són un altre element protagonista de l’actuació. Cada sostre de l’habitatge se significa amb noves d’estes motlures i frisos decorats, en un nou exercici de diàleg i sense complexos entre tradició i modernitat.

Arquitecte
Andreu Benedito
Francisco Olivas
Carles Palmi
Col·laboradors
Marta Asensi
Simón Cebrián
Fotògraf
Fran Álvarez
Ubicació
Valencia
Tipologia de Projecte
Residencial
Any
2021
Servicis
Projecte
Direcció d'obra
Construcció
Interiorisme

Reforma al Carrer Pedro III — València

Compromesos amb els espais que habitem

EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

Treballem junts
Abrir chat
Hola 👋
¿En qué podemos ayudarte?