DETACHED HOUSE
IN CALLE BOCAIRENT
L’ELIANA

AN INTERPLAY
OF VOLUMES
BENEATH THE SUN

Designing this detached house gave us an opportunity to offer the client a lifestyle immersed in nature and the outdoors. We laid out the entire programme on the ground floor to enable a closer relationship with the exterior spaces and make the house more convenient and accessible.

1—7

The house is an attractive interplay of four volumes, which join at different angles to accommodate the various rooms. Given the characteristics of the plot, we created a more enclosed space near the road and a more private, sheltered area towards the interior of the plot. This enhanced the relationship between the indoor and outdoor spaces. By dividing the house into four volumes, we were able to adapt to the conditions of the plot and reduce the total scale of the building.

1—4

VALENCIAN ARCHITECTURE:
WALLS AND WINDOWS

The volumes are topped by sloping roofs, evoking traditional Mediterranean and Valencian architecture. This vernacular concept is taken further with white paint and understated voids in the walls, which enable the light in the different spaces to be controlled in a climate with bright sunlight almost all year round.

SHADED SPACES:
THE PORCH

In our architecture, we seek to enhance outdoor spaces. Shaded areas are vital for our clients to enjoy their surroundings, so we designed a large porch adjoining the living room that can be used at any time of year.

Architects
Francisco Olivas
Andreu Benedito
Carles Palmí
Contributors
Guilherme Días
Marta Asensi
Simón Cebrián
Carles Sendra
Furnishings
Teulat
Developer
Fontcoma
Year
2020
Floor area
180 m2
Photography
Milena Villalba
Services
Design
Project management

Vivienda Unifamiliar en la Calle Bocairent — L'Eliana

Comprometidos con los espacio que habitamos

TELL US YOUR PROJECT IDEA

Let's work together.