Construir una vivenda des de zero o reformar-la?

CATEGORIA
Articles

DATA DE PUBLICACIÓ
6 July, 2023

COMPARTIR

Ja heu pres la decisió, una que marcarà les vostres vides: creareu una nova llar. La segona decisió és quasi més important que la primera: construïm des de zero o reformem una vivenda ja construïda?

En les dos opcions hi ha avantatges i inconvenients, com tot en la vida, però una variable important a tindre en compte és la inversió econòmica. És més car construir la vivenda des de zero o reformar-la?

Anem amb algunes idees per a respondre a les dos preguntes.

Si fareu una reforma radical i total, és més rendible construir una casa des de zero. En esta opció, podeu emmotlar tot el projecte al vostre gust i participar en el procés de disseny al costat de l’equip d’arquitectura. Ara bé, necessitareu permisos i en el cas que hàgeu comprat un solar, comprovar que és urbanitzable, comprovar la inclinació, fer estudis geotècnics i fer gestions com la connexió de llum i aigua. Tots estos passos els pots deixar en mans de l’estudi amb tota tranquil·litat. 

És important que tingueu en compte que esta opció de construir des de zero portarà temps per a executar-se al complet. És un punt de fricció en els projectes perquè són tants els professionals i proveïdors que estan involucrats en la construcció d’una casa que no és difícil que se sobrepasse el temps d’execució. Per a compensar, penseu que en una nova construcció podreu triar cada material, com voleu que siga d’eficient energèticament i podreu decidir fins a l’últim detall.

Si el que esteu valorant és reformar una vivenda ja construïda, això és el que heu de saber.

En conservar l’antiga estructura -si és una façana de valor històric, es mantindrà obligatòriament-, s’estalvia, i no estareu tan limitats perquè en la majoria dels casos, podrem remodelar per complet la distribució. Per a valorar el pressupost de la reforma cal tindre en compte que tot dependrà dels materials utilitzats, de la qualitat de la construcció i dels acabats. 

Si hem de destacar un desavantatge de reformar enfront de construir és que en les reformes poden sorgir problemes estructurals que requerisquen més temps per a reparar-los i un sobrecost afegit a l’inicialment estipulat, encara que no té perquè passar. Un altre desavantatge, és que us podeu veure lligats per elements antics de la vivenda. Encara que en alguns projectes, este és precisament el punt diferenciador. Mira com va quedar el projecte de Pere III, on el diàleg entre l’antic i els ous materials, marca la diferència.

Arribats a este punt, construïm o reformem? Si tens dubtes, el nostre equip d’arquitectes t’ajudarà a prendre la decisió correcta perquè, siga quina siga l’opció triada, sentes que en la teua nova llar, cada metre quadrat, compte.

Articles Ciutats Sostenibilitat Urbanisme

COMPARTIR

NEWSLETTER

    EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

    Treballem junts
    Abrir chat
    Hola 👋
    ¿En qué podemos ayudarte?