Vivenda prefabricada de formigó o com guanyar-li quatre mesos a la construcció de la teua casa

CATEGORIA
Articles

DATA DE PUBLICACIÓ
8 February, 2024

COMPARTIR

La vivenda prefabricada amb estructura de formigó ha arribat per a quedar-se i un dels principals motius és l’estalvi significatiu de temps en la construcció. La diferència està entre alçar la casa en 4 dies o en 4 mesos, i esta no és l’única bondat de les vivendes prefabricades, hi ha més.

Si la pregunta és què és millor? la resposta és ambigua. Tant la construcció clàssica de rajola com la preconstrucció de formigó tenen les seues coses bones, per això és important considerar les necessitats i preferències dels qui l’habitaran, per a fer la millor recomanació, abans de prendre una decisió.

Les cases de rajola són duradores, resistents i, generalment, molt ben aïllades (pladur a part). A més, la seua estètica tradicional pot ser també un plus a l’hora de prendre la decisió. El principal problema d’esta construcció clàssica, com ja hem avançat és el temps: alçar-la són, en total, 4 mesos de construcció, amb tot el que això comporta.

Les vivendes prefabricades de formigó, per part seua, oferixen 5 avantatges fonamentals. Te les detallem a continuació.

1. Es construïx en tan sols 4 dies

Encara que el prefabricat exigix una fabricació de les peces, esta pot dur-se a terme durant un sol mes, per la qual cosa si el projectista té en compte este temps i l’encaixa dins de la fonamentació de la vivenda, no es perd cap dia en este procés. Instal·lar les peces prefabricades requerix un treball de tan sols 4 dies, potser una dels seus avantatges més competitius.

2. Murs massissos que garantixen aïllament i durabilitat

Les façanes d’una vivenda convencional en rajola i arrebossat tenen prestacions inferiors en este cas a les de formigó, perquè estem parlant de murs massissos de 15cm enfront de rajoles buides ceràmiques.

Les vivendes prefabricades de formigó són més eficients energèticament i més estanques que les cases tradicionals, la qual cosa pot traduir-se en estalvis significatius en els costos d’energia a llarg termini.

3. No necessita revestiment

Un altre pas que ens estalviem tant en temps com en diners és el del revestiment. La façana de les vivendes prefabricades és el propi mur de formigó, que no necessita revestiment i que oferix multitud d’acabats finals.

En una vivenda tradicional de rajola, hauríem de comptar amb un monocapa o amb enrajolat, la qual cosa encarix de manera important el producte final i requerix d’un major manteniment a mitjà o fins i tot curt termini (fissures i majors defectes d’execució).

4. L’espai pot optimitzar-se millor

Estes cases oferixen una àmplia gamma d’opcions de personalització, la qual cosa permet dissenyar espais que s’adapten a les necessitats i gustos personals de cadascú, igual que en construccions tradicionals. L’ús de panells de formigó no comporta que no puguem personalitzar la casa a les nostres necessitats. Ací no estem parlant de cases prefabricades o pre-fetes sinó d’una nova manera de construir amb la mateixa capacitat de personalització.

Si des del principi tenim clar les zones que necessitem i el disseny de les mateixes geomètricament és concordant, el formigó pot ser un molt bon aliat a l’hora de generar espais oberts i lluminosos.

Les estructures de formigó prefabricat ens permeten dissenyar la nostra vivenda amb espais més diàfans, sense necessitat de tants pilars com en estructures convencionals. En una construcció tradicional es necessita un pilar cada 6 metres, ací podem arribar a 12 metres sense suports. Esta funcionalitat, sumada a un disseny eficient, pot estalviar també uns diners importants i maximitzar les possibilitats de la teua vivenda

5. Una estructura més sòlida, més segura

El formigó garantix una durabilitat en el temps incomparable a altres materials. Això significa també que, davant fenòmens adversos, les cases prefabricades amb murs de formigó tindran una major resistència i, per tant, un menor manteniment. El formigó és un material resistent que pot suportar condicions climàtiques extremes, cosa que significa que la teua casa estarà protegida durant molts anys.

En resum, les vivendes prefabricades de formigó oferixen una sèrie d’avantatges que les fan una opció atractiva per a aquells que busquen una vivenda duradora, eficient i personalitzable. Si estàs considerant la possibilitat de comprar un terreny i fer-te la teua pròpia casa, no dubtes a explorar esta opció i descobrir tots els avantatges que pot oferir-te.

En Estudi Epigram hem dut a terme diversos projectes d’este tipus. Pots visitar-los ací. Si desitges informació sobre un projecte, no dubtes a contactar amb nosaltres.

COMPARTIR

NEWSLETTER

    EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

    Treballem junts
    Abrir chat
    Hola 👋
    ¿En qué podemos ayudarte?