Construir la teua pròpia casa és un somni assolible, paraula de EPIGRAM

CATEGORIA
Articles

DATA DE PUBLICACIÓ
16 November, 2023

COMPARTIR

construir casa
Unifamiliar L’Eliana

Cada vegada som més els que somiem amb viure en una casa amb un poc de terreny, un porxo d’eixos que conviden a eixir cada dia i, si es pot, barbacoa i piscina. Ara bé, trobar una casa d’eixes que anomenem ‘amb possibilitats’ sol ser una odissea, per la qual cosa trobar un bon terreny i edificar la casa dels teus somnis, per a nosaltres és sempre la millor opció.

Edificar la teua pròpia casa no és un ‘make a wish’ per a uns pocs, realment és un somni assolible, sobretot, quan tenim clar el pressupost que estem disposats a destinar i la vida que volem viure dins d’ella. Així que, si ho estàs rumiant, continua llegint este post perquè t’ajudarem a projectar en la teua ment eixa construcció i eixe espai que podria ser la teua nova llar.

Construir una unifamiliar desde zero

El primer, òbviament, és decidir-se pel lloc i trobar una bona parcel·la. En EPIGRAM podem estudiar la viabilitat i el potencial d’esta, d’acord amb el projecte que tingues o tingueu al cap. Hi ha verdaderes oportunitats, i els motius fonamentals per a decantar-se per una o per una altra seran aspectes com la magnitud, el destí de la vivenda i, sobretot, l’estil de vida de qui l’habitarà.

Seguidament és important fer un estudi geotècnic i topogràfic abans de decidir-se.

L’estudi topogràfic ens aportarà informació com els desnivells de la parcel·la, on seria millor col·locar la vivenda, on tindrem millors vistes, si serà perfectament accessible i altres aspectes. No obstant això, el geotècnic parla sobre la naturalesa del terreny, que ens ajuda a decidir de quin tipus i a quina profunditat fer la fonamentació. Ací una veritat que has de saber des d’ara mateix: no cal començar la casa per la teulada, sinó pels fonaments.

Si tot és correcte, si és la parcel·la en la qual volem construir i ens permet dur a terme el tipus de construcció que desitgem, cal tancar el preu i procedir a la compra. Un bon preu, millora sempre la transacció, no ens enganyem. I quin seria un bon preu? El màxim pel qual podries vendre-la de nou i no perdries diners.

El projecte de la teua nova vivenda

Tenim el terreny i sabem què volem fer. Ha arribat el moment de reunir-se amb els arquitectes i amb els interioristes. És important en este punt tindre una entrevista a fons per a saber quines són les expectatives. Xarrar sobre les rutines familiars, els “fonamentals” i els “capritxos”. Tot pondera i tot és important per a dur a terme el projecte.

Amb la vivenda distribuïda al teu gust, els materials seleccionats i amb cada cosa en el seu lloc, en el projecte, podem tindre un preu del total: parcel·la + construcció + interiorisme o decoració interior i exterior.

Els terminis de la construcció de la teua vivenda

Un dels temors més comuns és que la construcció de la teua vivenda unifamiliar es retarde moltíssim i això encarisca el muntant final. Ja t’avancem que això amb EPIGRAM no et passarà. Som un equip molt ben nodrit de professionals i, sobretot, empàtics i resolts. Si hi ha alguna cosa que caracteritza les nostres execucions són la formalitat en els terminis i l’optimització de recursos. El teu temps i l’el nostre so súper importants i així quedarà reflectit en cada etapa, que complirem amb diligència i honestedat.

Una cosa que has de saber és que hi ha un tipus de construcció que és més ràpida i una altra que és un poc més lenta. Depenent de si triem l’una o l’altra, els mesos d’obra seran els uns o els altres.

En EPIGRAM t’aconsellem la construcció amb prefabricats de formigó, ja que són al seu torn l’estructura i el tancament de la vivenda, per la qual cosa és una solució que ens permet una execució molt més ràpida -i sabem que el factor temps et preocupa-. La vivenda i l’espai exterior podrien estar acabades en menys d’un any i amb un disseny a mesura, personalitzable al 100%, amb un nivell d’acabat molt millor, que requerirà menys manteniment en els revestiments i un millor comportament estructural.

Llicències per a la teua obra nova

Si els terminis espanten, som conscients que les llicències aterrixen, però no tens per què preocupar-te. En EPIGRAM ens encarreguem d’esta tasca, tan avorrida com necessària.

Ací no fem trucs d’eixos de dir una cosa i fer una altra. Com et déiem en l’apartat anterior, som professionals seriosos i traslladem amb detall a l’administració les nostres intencions i el nostre projecte, perquè després no hi haja sorpreses.

Fi d’obra, eixe moment tan esperat que arribarà abans del que imagines

Acabat tot el treball industrial, com és el de l’obra de paleta, electricitat, lampisteria, etc., és el moment de la següent paperassa: tramitar fi d’obra, certificats com l’energètic. No et preocupes per això, el nostre equip també s’encarrega.

Mentres s’emeten tots els papers, és el torn de l’interiorisme. Ja haurem parlat d’ell al principi i haurem planificat cada detall, però sobre el lloc, in situ, és més fàcil triar colors, textures… perquè una cosa és en el mostrari i una altra cosa en és en la teua pròpia casa, amb la llum que es projecta endins, en la zona de dia i de nit o es rep fora a les terrasses.

Moblar la teua casa serà un treball conjunt. Comptem amb un bon portfoli de proveïdors de mobles, teles, i fins i tot electrodomèstics. És el moment més romàntic i també un dels més importants perquè és el toc final d’un projecte apassionant. Nosaltres projectem i t’aconsellem, i tu decidixes.

En el lliurament de claus la teua casa nova estarà neta i llista per a ser viscuda, amb tots els detalls que sempre has somiat. És el que en EPIGRAM diem un servici “clau en mà”. Parament, roba de llit, veles… tot el que necessites per a començar a gaudir estarà en el seu degut lloc preparat per a ser estrenat. Paraula de EPIGRAM.

Com veus, t’oferim un servici complet des de la idea/somie/iniciativa, fins que reps les claus. T’assessorem, projectem la teua vivenda, tramitem les llicències, ens ajustem al teu pressupost, construïm, moblem i decorem cada espai. Un servici integral amb un únic interlocutor, EPIGRAM.

Ciutats construcció Urbanisme

COMPARTIR

NEWSLETTER

    EXPLICA'NS LA TEUA IDEA DE PROJECTE

    Treballem junts
    Abrir chat
    Hola 👋
    ¿En qué podemos ayudarte?